15.2.2018..   |  Erste Money  152.0969 Kn     |  Erste Euro - Money  115.9945 Eur     |  Erste Adriatic Bond  123.0449 Eur     |  Erste Adriatic Equity  76.6228 Eur     |  Erste Local Short Term Bond  100.5446 Kn     |  Erste Adriatic Short Term Bond  101.3078 Eur  


Erste Asset Management osnovao dva nova fonda

09. siječnja 2017. – S radom su započela dva nova obveznička fonda Erste Asset Managementa – Erste LOCAL SHORT TERM BOND i Erste ADRIATIC SHORT TERM BOND. Fondovi su namijenjeni svim fizičkim i pravnim osobama s investicijskim horizontom duljim od tri mjeseca koje su spremne investirati u kratkoročne dužničke vrijednosne papire i ostale financijske instrumente.

Erste Short Term Bond fondovi idealni su za one koji žele proizvod koji bi po karakteristikama bio između novčanih fondova i obvezničkih fondova. Njihove prednosti ogledaju se u potencijalno većem prinosu nego u novčanim fondovima, kraćem horizontu ulaganja te nižem stupnju rizika u usporedbi s obvezničkim fondom Erste Adriatic Bond. Razlika među fondovima je prvenstveno u valutama; Erste LOCAL SHORT TERM BOND kao valutu obračunske jedinice ima kunu, dok je Erste ADRIATIC SHORT TERM denominiran u eurima.

„Trenutno su tržišne okolnosti takve da se nalazimo u razdoblju niskih kamatnih stopa i zbog toga očekujem da će ulagači prepoznati nove fondove kao kvalitetno rješenje za upravljanje viškom svojih sredstava. Ovu godinu vidim kao pozitivnu što se tiče industrije fondova zbog poboljšanja ulagačke klime i mislim da će Hrvatska, kako za građanstvo, tako i za institucionalne klijente, u ovoj godini biti dosta dobar izbor za ulaganje.“, istaknuo je Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa.

Na dan 9. siječnja 2017. godine Erste Asset Managment upravljao je s ukupno 4, 86 milijardi kuna imovine koje se odnose na uslugu upravljanja privatnim portfeljima, devet otvorenih investicijskih fondova (Erste Money, Erste Euro-Money, Erste Local Short Term Bond, Erste Adriatic Short Term Bond, Erste Adriatic Bond, Erste Adriatic Equity, You Invest Solid, You Invest Balanced, You Invest Active) te dva alternativna investicijska fonda (Erste Exclusive i Erste PB1).