15.2.2018..   |  Erste Money  152.0969 Kn     |  Erste Euro - Money  115.9945 Eur     |  Erste Adriatic Bond  123.0449 Eur     |  Erste Adriatic Equity  76.6228 Eur     |  Erste Local Short Term Bond  100.5446 Kn     |  Erste Adriatic Short Term Bond  101.3078 Eur  


Erste Asset Management proglašen je najboljim društvom za upravljanje investicijskim fondovima u 2016. godini

Erste Asset Management proglašen je najboljim društvom za upravljanje investicijskim fondovima u 2016. godini te mu je dodijeljena godišnja nagrada fondovske industrije "Top of the Funds". Uz tu prestižnu nagradu, fond Erste Adriatic Equity proglašen je najboljim dioničkim fondom. Nagrade je u ime društva preuzeo Miroslav Jurišić, član Uprave Erste Asset Managementa.

Ceremonija dodjele održana je jučer poslijepodne u sklopu manifestacije Tjedan investicijskih fondova, a dodjeljuje ih Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK). Ove godine nagrade su dodijeljene u sedam kategorija.

"Želim se zahvaliti svim djelatnicima Erste banke i Erste Asset Managementa na uloženom trudu u prodaji fondova, predanom radu s klijentima i naporima usmjerenim na informiranje i populariziranje ovakve vrste ulaganja. Vaš doprinos bio je ključan u dobivanju priznanja i dostizanju novih rekorda u imovini pod upravljanjem." - naglasio je Miroslav Jurišić, član Uprave Erste Asset Managementa.
U povodu Svjetskog dana investicijskih fondova, koji se obilježava 19. travnja, u Hrvatskoj već treću godinu zaredom HGK i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima organiziraju niz edukativno - informativnih događanja radi podizanja svijesti građana o važnosti dugoročne štednje, a i podizanja razine financijske pismenosti. HGK će i dalje nastaviti pružati potporu Udruženju društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK koje okuplja 22 društva, a ona, pak, upravljaju s oko 21 milijardu kuna u 121 investicijskom fondu.

"Kao potvrda oporavka u našoj industriji u prošloj godini imovina pod upravljanjem našeg društva značajno je premašila pretkrizne razine i to je zajednički uspjeh svih nas, na koji smo ponosni. Iskreno se nadam se da će ove nagrade i prateći publicitet učiniti industriju investicijskih fondova još prepoznatljivijom u široj javnosti, potaknuti kontinuitet recentnih pozitivnih trendova umjerenih rastom imovine pod upravljanjem te prije svega podržati dugoročni rast i razvoj ovakvih oblika ulaganja unatoč svim izazovima i poteškoćama s kojima se susrećemo u aktualnom poslovnom okruženju." - rekao je Jurišić.