15.2.2018..   |  Erste Money  152.0969 Kn     |  Erste Euro - Money  115.9945 Eur     |  Erste Adriatic Bond  123.0449 Eur     |  Erste Adriatic Equity  76.6228 Eur     |  Erste Local Short Term Bond  100.5446 Kn     |  Erste Adriatic Short Term Bond  101.3078 Eur  


Tiskovna konferencija Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji održao je 7. ožujka tiskovnu konferenciju na kojoj su njegovi članovi izvijestili o dosadašnjem radu Upravnog odbora Fonda i planiranim aktivnostima. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je pritom skoro dovršenje registra hrvatskih branitelja kao glavnog preduvjeta za dodjelu udjela u Fondu. Potpredsjednica Kosor rekla kako će, u suradnji s ministarstvima obrane i unutarnjih poslova,  uskoro biti u potpunosti dovršen registar branitelja te će se objaviti i njihov točan broj. Govoreći o samom Fondu, naglasila je da će to biti jedan od najjačih financijskih fondova u državi.
 
Član Upravnog odbora Fonda Đuro Dečak izrazio je nadu da će Vlada Fondu uskoro prebaciti i 7 % dionica INA-e te da će vrlo skoro biti izvršena i procjena nominalne vrijednosti Fonda.
 
Član Upravnog odbora Fonda Tomislav Merčep rekao je da će se, uz INA-ine dionice, u Fondu naći i dionice 20-ak hrvatskih poduzeća te da će Fond tražiti dionice svih poduzeća na koje ima zakonsko pravo.
 
Josip Glavaš iz Erste invest d.o.o.,  društva koje je odabrano za upravljanje imovinom Fonda rekao je da će Fond profunkcionirati kada dionice HT-a, koje je Vlada predvidjela za Fond, formalno stignu na njegov račun.
 
Član Upravnog odbora Fonda Petar Lovrić rekao je kako će uskoro na adrese hrvatskih branitelja početi dolaziti obavijesti o upisu u registar hrvatskih branitelja i pripadajućim udjelima u Fondu. Dodao je da će se nakon toga moći pristupiti i potrebnim korekcijama.