15.2.2018..   |  Erste Money  152.0969 Kn     |  Erste Euro - Money  115.9945 Eur     |  Erste Adriatic Bond  123.0449 Eur     |  Erste Adriatic Equity  76.6228 Eur     |  Erste Local Short Term Bond  100.5446 Kn     |  Erste Adriatic Short Term Bond  101.3078 Eur  


Erste ADRIATIC EQUITY – novi dionički fond Erste-investa

Erste ADRIATIC EQUITY, četvrti otvoreni investicijski fond kojim upravlja Erste-invest d.o.o., započeo je s radom sredinom ovog tjedna. Kao investicijski fond koji pripada skupini dioničkih fondova namijenjen je ulagačima koji ulaganjem u dionice očekuju visoke prinose, a spremni su ulagati na duže rokove. Većinu prikupljenih sredstava fond će ulagati u dionice najkvalitetnijih hrvatskih tvrtki kao što su Pliva, Podravka, Ericsson Nikola Tesla, Adris i sl. Pored hrvatskih dionica, fond će jedan manji dio imovine (do 10%) ulagati i u dionice izdavatelja kojima se trguje na tržištima Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i Makedonije.
Fond Erste ADRIATIC EQUITY denominiran je u EURu, što ulagačima daje valutnu zaštitu njihovog ulaganja, a minimalna uplata u fond iznosi 400 kuna.

«Osnivanje dioničkog fonda u ovom trenutku odraz je naših očekivanja daljnjeg rasta i razvoja hrvatskog tržišta kapitala. Obzirom na otvaranje pregovora s Europskom unijom smatramo kako će hrvatsko tržište biti znatno zanimljivije stranim ulagačima, što bi trebalo rezultirati rastom cijena dionica domaćih izdavatelja. Vjerujem kako Erste ADRIATIC EQUITY kreće u pravo vrijeme, te se u obećavajućem budućem razdoblju nameće kao odlična prilika za ulaganje», izjavio je predsjednik Uprave Erste-investa Josip Glavaš.

Erste ADRIATIC EQUITY bez ulazne naknade
Povodom početka rada fonda sve uplate u Erste ADRIATIC EQUITY oslobođene su plaćanja ulazne naknade do kraja 2005.

Jednostavnije ulaganje u Erste investicijske fondove
Klijenti Erste & Steiermärkische banke koji koriste NetBanking uslugu Internet bankarstva, u mogućnosti su tim putem obavljati i transakcije s investicijskim fondovima. Na razvoju ove usluge koja na jednostavan, brz i siguran način omogućuje kupnju, prodaju i zamjenu udjela, radio je tim IT programera i stručnjaka Erste & Steiermärkische banke i Erste-investa.